NIEUWE BODEGA

26.01.2023.
Categorie: Nieuws

Nieuwe Bodega en  A C H T  nieuwe FANTASTISCHE WIJNEN in ons assortiment !!!!!!!!

Bodega Dehesa El Carrascal, uit D.O. Almansa (Oosten van La Mancha)

https://www.vinoselcarrascal.com/

Dehesa el Carrascal is een familie-wijnmakerij en wijnproject dat in 1962 werd opgericht toen Arsenio García een klein perceel Garnacha tintorera verwierf in het centrum van de DOP Almansa. In de daaropvolgende jaren breidde hij de wijngaard uit totdat zijn dochter, María del Mar García, en haar man, Antonio García, het project overnamen.

Samen bouwden ze aan het begin van de 21e eeuw de wijnmakerij en begonnen ze wijn te maken, voornamelijk van Garnacha tintorera, die grotendeels gericht was op de verkoop van bulkwijn.

Begin 2010 werd besloten om gebottelde wijn te maken en begonnen de eerste merken te worden gecreëerd, zodat kort daarna de zoon van María del Mar en Antonio (Antonio Jr en derde generatie van de familie) de leiding over de projecten nam.

In het begin was de verkoop van gebottelde wijn gebaseerd op particuliere verkoop en zeer dicht bij de locatie van de wijnmakerij, die zich geleidelijk aan uitbreidde. In 2020 sluit een goede vriend van Antonio García Jr., Miguel Navarro, zich aan bij het project om de commerciële afdeling te professionaliseren en zo de internationale expansie van Dehesa el Carrascal op te starten.

De oenoloog die al die jaren de leiding heeft over de wijnbereiding is de bekende oenoloog Pedro Sarrión, een expert in de wijnbereiding DO Almansa en DO Jumilla, die de familie al meer dan 15 jaar begeleidt.

 

Delen: