Ben jij 18+?

Ja

Wijnreis - Ronda - 2 tem 6 juni 2023

2 tem 6 juni 2023

Ontdek het wijngebied “Serranía de Ronda” in Zuid-Spanje

Ronda is het witte stadje dat in tweeën gesplitst wordt door de zogenaamde El Tajo, een enorme kloof gevormd door de rivier Guadalvin. De twee delen worden verbonden door drie bruggen. De Puente Nuevo, de Nieuwe Brug, is de meest karakteristieke brug en de langste brug van Ronda, een indrukwekkend bouwwerk. Van op de brug kijk je op de charmante huizen met terrassen, vastgeklonken tegen de rotswand en omgeven door klimplanten.

milamores-reizen-proeven-sfeerbeelden

Nadat het phylloxera virus eind 19e eeuw de wijnstokken uitroeide (zoals in heel Zuid-Europa), is er sinds 1986 een hernieuwde opkomst van de wijnbouw rond Ronda. Er zijn nu reeds 27 bodega’s in het gebied, waar op vernieuwende manier verrassende wijnen worden gemaakt.

Serranía de Ronda

Sinds 2000 staat het gebied bekend als Serranía de Ronda, een sub-zone van de D.O. Sierras de Málaga. De Serranía de Ronda ligt tussen 750 en 1000 meter hoogte. Er heerst een warm mediterraan klimaat, maar de koele invloed van de Atlantische Oceaan is te merken. Het grote verschil in dag- en nachttemperatuur geeft de druiven tijd om te ‘rusten’ en om frisheid en complexiteit te ontwikkelen die de smaak van Ronda wijnen bepalen.

We maken er een heerlijke vierdaagse van. Milamores is in de regio van Ronda al vele jaren op verkenning en heeft in samenwerking met de dienst voor oenotoerisme van Ronda een mooi programma samengesteld. De reis is evenwichtig met zowel cultuur, gastronomie en uiteraard oenotourisme.

Prijs

  • We budgetteren 1499 € per persoon in een dubbelkamer (toeslag single 200 €).

Inbegrepen:

  • Vlucht en plaatselijke vervoer met luxe autocar, 4 overnachtingen waarvan 3 in een prachtig hotel in Ronda centrum met zicht op de bergachtige Serranía.
  • Geleide bezoeken aan de steden Málaga en Ronda met een stadsgids.
  • We bezoeken 4 tot 5 wineries met wijndegustaties alsook bezoek aan LA Organic olijfolie experience; rondleiding met olijfolie tasting.
  • 4 ontbijten, 4 middagmalen, 4 diners, alle wijnen en water aan tafel, extra Flamenco avond!

Maximum deelnemers is beperkt tot 50 personen. Inschrijven doe je met de mail. De deelnemers krijgen uiteraard later een definitief en gedetailleerd programma toegestuurd met links naar de desbetreffende wijnhuizen, hotels en restaurants.

Deze reis kan op aanvraag ook georganiseerd worden voor vrienden-groeperingen, clubs, of in combinatie met een golf-initiatie op één van de mooiste golf terreinen van de Costa Del Golf!

Interesse? Mail ons even op info@milamores.be en vraag onze reisflyer aan.

GERESERVEERD

Inschrijven

Travel Form

Section

Section