Ben jij 18+?

Ja

Bodega’s

De lekkerste wijnen

Bodega's

De wijnen in onze collectie zijn één voor één pareltjes, gemaakt door wijnhuizen waar een verhaal, een gedrevenheid maar vooral passie achter zit. Het liefst kiezen wij er voor om je wijnen van kleine familiebodega’s aan te bieden die gerust kunnen wedijveren met de grotere wijnen van ons Flagship Baigorri. De goede prijs/kwaliteit is vaak de grootste verrassing.

Álvarez y Díez

Voor Bodegas Alvares & Diez is de definitie van “wijn” een combinatie van klimaat, bodem en druivenras. Hun wijnmakerij heeft 100 hectare wijngaarden in eigendom, waar ze een wijnbouw beoefenen op basis van dit principe …

Lees meer

Bad Man Wines

Simbad en Manu zijn allebei wijnmakers, vrienden sinds ze 4 jaar oud waren, uit Sevilla, stad waar ze geboren zijn. Ze studeerden samen aan de universiteit van Sevilla, Simbad scheikunde en Manu biologie, daarna gingen ze oenologie studeren in Cordoba…

Lees meer

Baigorri

Bodegas Baigorri geeft het wijnmaken terug naar zijn oorsprong in een ultramoderne faciliteit die net zo goed een kunstwerk is als de wijnen die het maakt. Gebouwd rond het wijnbereidingsproces, komt een elegante glazen structuur tevoorschijn uit de grond en verwelkomt de bezoeker met een verbluffende weergave van de omliggende wijngaarden, en benadrukt dat het hier is waar het proces begint …

Lees meer

Casa Monte Pío

De wijngaard van Bodegas Casa Monte Pío bestaat uit kleine percelen, typisch voor de Galicische kleine boerderijen. Met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar ligt de wijngaard in het hart van het deelgebied Val do Salnés. Bodems worden gevormd door zand met ontbindend graniet en het klimaat is vochtig oceanisch met warme zomers. De gemiddelde jaartemperatuur is een van de hoogste in Galicië, ondanks de vele regenval gedurende het hele jaar …

Lees meer

Castillo Perelada

Peralada, een klein dorpje in de noordoostelijke hoek van Catalonië, ligt aan de voet van de Pyreneeën en in de nabijheid van de Middellandse Zee. Met een wijntraditie van meer dan zes eeuwen produceert Perelada wijnen met karakter, aanwezigheid en internationale bekendheid.

Lees meer

Descalzos Viejos

De Finca Descalzos Viejos heeft een oppervlakte van 16 hectare en is gelegen in de prachtige omgeving van de kloof van Ronda, omringd door drie natuurparken. In het hoogste deel ervan bevindt zich de wijnmakerij, gevestigd in een 16e-eeuws Trinitarisch klooster.

Lees meer

Doña Felisa Chinchilla

Gelegen in een prachtig landschap in het Ronda La Vieja-gebied, ligt de wijnmakerij Doña Felisa, die hun wijnen produceert onder de naam “Chinchilla”, de naam van de parochie.

De eigenaren; Gema Alonso Araico en haar man Jose María Losantos Hernando en hun dochters runnen de bodega als een echt familiebedrijf. Ze kochten het eerste perceel van ongeveer 5 hectare in 1999 en hebben er nu ongeveer 25 in eigendom …

Lees meer

¡Ea! Vinos

¡Ea! Vinos is het persoonlijke familieproject van Manuel Manzaneque Suárez, een prestigieuze wijnmaker en oenoloog, en zijn vrouw, Paloma Mínguez, een groot liefhebber van gastronomie, het platteland en goede wijn. Dit is een project dat is geboren uit liefde en passie…

Lees meer

Excelencia

Bodega Excelencia werd opgericht in 2006 toen een groep natuurminnende vrienden een perceel van 8 hectare verwierf in Ronda. Voor hen was het erg belangrijk om dit project te situeren in een wijnbouwgebied vol geschiedenis, samen met een uitstekende wijnbouw en in harmonie met de natuur: het perceel is omgeven door olijfgaarden en honderd jaar oude eiken …

Lees meer

Fernandez Bolet

De passie voor wijnen van Fernandez Bolet zorgde ervoor dat ze in 2012 dit kleine familiewijnhuis vonden in het midden van de Serranía de Ronda. Ze onderscheiden zich door een zeer ambachtelijke productie van 100% …

Lees meer

F. Schatz

In 1982 zet Friedrich Schatz, afkomstig uit een wijnmakersfamilie in Württemberg in het spoor van zijn familie, zijn eerste stappen in zijn zoektocht naar wijnen van topkwaliteit. Hij start in de Serranía de Ronda zijn eigen persoonlijke project, gedurfd, spannend en ver van zijn Duitse vaderland. De Serrania de Ronda, gelegen in het hart van Andalusië, is een gebied waar de Iberiërs en later de Romeinen hun wijngaarden al cultiveerden, meer bepaald in het oude centrum van Acinipo (Land van de wijn) …

Lees meer

Gonzalo Beltrán

Aan de voet van de wereldbekende kloof, de Tajo de Ronda worden de wijnen van Bodega Gonzalo Beltrán geboren, van biologische landbouw en volgens biodynamische criteria …

Lees meer

Granbazán

Bodega Granbazán is gelegen in de Galicische Rías Baixas beroemd om zijn aangename klimaat, zijn prachtige landschappen en zijn heerlijke producten.

Het landgoed ontvangt direct de invloed van de wind uit de Atlantische Oceaan, waardoor een microklimaat ontstaat waarin de Albariño-druivenstokken in harmonie groeien. De wijnen die ze maken zijn 100% monosepage Albariño-druif, een kleine druif met een zeer lage opbrengst. Daarin schuilt het geheim van zijn hoge concentratie, dichtheid en complexiteit. Zijn trossen en granen zijn ook uniek klein …

Lees meer

Huerto de La Condesa

De Huerto de La Condesa wijngaard ligt in de vallei van de Guadalcobacín-rivier op kleiachtige zandgronden. De boerderij wordt doorkruist door een beekje dat het in tweeën verdeelt, met zijn walnotenbomen, populieren, meidoorns en kweepeer.

Lees meer

Joaquín Fernández

Bodega Los Frutales – Joaquín Fernández ligt op 700 m hoogte en is een ecologische wijnmakerij die zich toelegt op de productie van natuurlijke jaargangen zonder synthetische chemicaliën. Het is een van de grootste biologische wijngaarden (10 ha) die momenteel worden geëxploiteerd, met een productie van 60.000 jaarlijkse flessen van minstens 6 verschillende wijnen …

Lees meer

Kieninger

Bodega Kieninger ligt in de buurt van de bergen van Las Nieves (Málaga) en de provincie Grazalema (Cádiz) en wordt door de bergen beschermd tegen de wind van Levante en Poniente. Alle wijnen die hier met liefde voor de natuur en het terroir gemaakt worden zijn ecologisch …

Lees meer

La Melonera

Bodega La Melonera laat zijn geheugen in het authentieke en het autochtone zinken. Van de Serranía de Ronda, bakermat van duizend jaar oude beschavingen en bezig met het herstellen van de autochtone variëteiten, brengen ze tot op de dag van vandaag uitzonderlijke wijnen …

Lees meer

Lunares

Bodegas Lunares is ontstaan ​​uit de zorg van een familie uit Ronda die gepassioneerd is door wijn, de familie Morales León.

Het familiebedrijf is begonnen in 2003, toen ze hun eerste wijngaard plantten, vanwaar Altocielo zou komen, de wijn waarmee hun avontuur  begon. De eerste vintage dateert uit 2008 en werd uitgebracht in 2010, wat aantoonbaar is toen Bodegas Lunares officieel werd geboren …

Lees meer

Martin Códax

Vanaf het begin heeft Martín Códax een dialoog en een link tot stand gebracht met de Salnés’ Valley samenleving, waar haar wijnmakerij is gevestigd. Het wijnhuis is ontstaan ​​dankzij het idee van een groep wijnboeren; als een wijnmakerij gemaakt door mensen voor de mensen. 

Lees meer

Sommos

Bodega Sommos is een knap staaltje van wijninnovatie en -architectuur in D.O. Somontano. Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën.
Het project werd gerealiseerd in 2005 en staat in de TOP 10 van de mooiste bodega’s ter wereld. De bogeda lijkt wat op het Guggenheimmuseum (Bilbao). Op elk vlak hebben ze een vernieuwende aanpak.

Lees meer

Vizcarra

Bodegas Vizcarra is gelegen in het plaatsje Burgos in de regio Castilië en León. Al van 1980, lang voordat de Ribera del Duero bekendheid had, legde José Manuel Aguado, als één van de eerste pioniers hier, de eerste wijngaarden aan…

Lees meer

LA Organic

LA Organic is een biologische olijfolie afkomstig uit Andalusië. In de flacons en blikken, speciaal ontworpen door Philippe Starck, zit een dikke, intense, extra vierge olijfolie, behorend tot de top 20 van de wereld! …

Lees meer

Zoutvallei van Añana

Salt Valley in de stad Salinas de Añana (Baskenland) is een uniek landschap dat bestaat uit duizenden zoutpannen, kanalen, putten en opslagplaatsen.

Er wordt een van de beste zoutsoorten ter wereld geproduceerd: Añana Salt, dat het resultaat is van de natuurlijke verdamping van de pekel uit de bronnen van de vallei. Het kristallisatieproces is gebaseerd op drie factoren: de zon, de wind en de traditionele technieken van de zoutwerkers …

Lees meer