Celler Comunica

Celler

Celler Comunica

Pep Aguilar en Patri Morillo zijn de eigenaars en de wijnmakers van Celler Comunica en gebruiken helemaal geen eikenhout in de rijping van hun wijnen. Ze waarderen frisheid en helder, mooi fruit, boven droog extract en een hoog alcoholpercentage.  De wijngaard is het enige element dat hun nuances en texturen kan verklaren.  Daarom hebben we ervoor gekozen om onze wijnen te laten rijpen in roestvrij staal. We willen de oorspronkelijke kenmerken van onze wijngaarden niet verstoren of verliezen.

Het klimaat is droog, maar op zomeravonden waait er, ondanks de hitte, een koele bries vanuit de Middellandse zee om de wijnstokken en bodems van vocht te voorzien. Het bestaat voornamelijk uit granietbodems, met uitzondering van enkele terrassen met kalkhoudende klei.

De Montsant wijnen zijn levendig, smakelijk en vol textuur, gemaakt van Garnacha’s, Cariñena en Syrah druiven. De wijnen illustreren de oorsprong van de druiven en het unieke landgoed dat bekendstaat als Mas d’en Cosme in Falset. Het landgoed ligt op een steenworp afstand van een beschermd natuurgebied, het Llaberia-gebergte, op 370 m boven zeeniveau.

Sfeerbeelden

Celler Comunica