Doña Felisa Chinchilla

Bodega

Doña Felisa Chinchilla

Gelegen in een prachtig landschap in het Ronda La Vieja-gebied, ligt de wijnmakerij Doña Felisa, die hun wijnen produceert onder de naam “Chinchilla”, de naam van de parochie.

De eigenaren; Gema Alonso Araico en haar man Jose María Losantos Hernando en hun dochters runnen de bodega als een echt familiebedrijf. Ze kochten het eerste perceel van ongeveer 5 hectare in 1999 en hebben er nu ongeveer 25 in eigendom.

Het land is overwegend zanderig, maar met een aantal kalksteengebieden die het, met zijn goede drainage-eigenschappen, perfect maken voor het maken van de fantastische wijnen van de regio. De geteelde druivensoorten zijn Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

Momenteel zijn de diverse wijnen van Chinchilla het resultaat van een exclusief en diep bestudeerd “terroir” om deze wijnen van hoge kwaliteit te verkrijgen. De grond in elk perceel is bestudeerd en beplant met de wijnstokvariëteit die het beste resultaat zal geven.

De bodega besteedt ook veel aandacht aan de wijnproductie. Met een grondige controle van de fruitkwaliteit van de wijngaard tot aan de fermentatietanks. De benadering van het wijnmaken is modern, met gebruikmaking van de laatste technologische innovaties, maar wordt gecombineerd met de traditionele methoden en wijsheid van ervaren professionals.

Sfeerbeelden

Bodega: Doña Felisa Chinchilla