Vizcarra

Bodega

Vizcarra

Bodegas Vizcarra is gelegen in het plaatsje Burgos in de regio Castilië en León. Al van 1980, lang voordat de Ribera del Duero bekendheid had, legde José Manuel Aguado, als één van de eerste pioniers hier, de eerste wijngaarden aan. In 1991 volgde zijn zoon Juan Carlos Vizcarra Ramos hem op en deze maakte in een tijdsbestek van iets meer dan twee decennia van zijn erfenis een klasse wijngoed.

Bodegas Vizcarra behoort zonder enige twijfel tot de top in Ribera del Duero. Het wijngoed heeft 35 ha. beplante aanbouwgebieden, voor een deel beplant met oeroude Tinto Fino wijnstokken (= de lokale naam voor de tempranillo-druif) die in struikvorm onderhouden worden, en ook nog met Merlot en Garnacha. Deze hellingen bevinden zich in het hart van de D.O. Ribera del Duero in Mambrilla.

Ondanks het feit dat hij door de internationale pers op regelmatige basis beloond wordt met torenhoge scores, blijft hij zijn verkoopprijzen mooi onder controle houden.

Vizcarra vinificeert een Ribera-cultwijn, “Torralvo” die je kan terugvinden in onze wijnwinkel, maar in ons aanbod hebben we ook de “15 Meses” en de “Senda del Oro”, van Bodegas Vizcarra die zeker overtuigen!

Sfeerbeelden

Bodega: Vizcarra