Can Gelat

Bodega

Can Gelat

Bodega Can Gelat is een prachtig ecologisch wijndomein van dertig hectare, eigendom van een Nederlandse familie. Met als missie om de beste biowijnen van Mallorca te produceren, met respect voor flora, fauna en mensen.

De wijnstokken worden ecologisch en met liefde voor de ongerepte bodem verbouwd, waarbij de biodiversiteit wordt gestimuleerd. De wijngaarden worden belucht door de koele, droge wind die waait uit het indrukwekkende Unesco Werelderfgoed Tramuntana-gebergte. De hellingen in de wijngaard bieden de ideale omstandigheden voor de druivenrassen om te rijpen. De beloning is gezond fruit van hoge kwaliteit en een duurzame wijngaard voor de lange termijn.

De prachtige glooiende heuvels, met een spectaculair uitzicht op eindeloze wijnstokken, worden bewaakt door het Tramuntana-gebergte. Op basis van het succes van hun wijnen hebben ze ervoor gekozen om hun percelen uit te breiden met de inheemse druiven Giró Ros en Callet, die de basis vormen voor hun uitstekende terroirwijnen met een unieke smaak. Het resultaat van hun keuze voor lokale Mallorcaanse druivensoorten en wijnstokken die hun voeding vinden op de kalk- en kleirijke bodem. Met als resultaat de kenmerkende frisheid en structuur.

Sfeerbeelden

Can Gelat