Santa Catarina

Bodega

Santa Catarina

De Santa Catarina Winery werd in 1984 opgericht door Stellan Lundqvist, een wijnbouwer, geboren in Zweden, gepassioneerd door de wijnwereld en verliefd op het eiland Mallorca. Hij wilde wijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit produceren en daarom besloot hij zich als wijnmaker te onderscheiden op wat toen een pioniersmanier was, door als eerste op grote schaal edele druivenrassen te planten die typisch zijn voor Frankrijk, voornamelijk Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Syrah.

In de jaren ’80 en ’90 verwierven Santa Catarina en zijn wijnen een prestigieuze positie op de lokale markt en kreeg de productie ervan een hoge reputatie. Omwille van verschillende persoonlijke omstandigheden besloot Santa Catarina in 2002 haar wijnproductie stop te zetten en alle wijngaarden en de kleine wijnmakerij in Andratx te verhuren.

Na jaren zonder dat de wijnmakerij zijn eigen wijnen produceerde, nam de familie van Stellan Lundqvist in 2014 de beslissing om het project terug te krijgen dat hun vader had weten te consolideren toen ze nog kinderen waren. Met het idee om opnieuw een baanbrekend, ander project op te zetten, altijd met het oog op uitmuntende wijnbouw, besloten ze de leiding en het beheer van de wijnmakerij op zich te nemen.

Daartoe namen ze de moeilijke beslissing om in totaal 49 hectare wijnstokken te verwijderen, dat wil zeggen alle wijnstokken bij zowel Son Aloy (Sencelles) als Es Rafal Blanc (Andratx). Dit was te wijten aan de slechte staat en verslechtering van de onderstammen, evenals hun opbrengst van slechte kwaliteit.

Na diep ploegen en voorbereiden van het land, werd besloten om te kiezen voor een selectie van inheemse en mediterrane wijnstokrassen, met een hoge plantdichtheid om lage gewasopbrengsten per plant te bereiken. Ze besloten ook om het project op te starten om een ​​nieuwe wijnmakerij te bouwen op het landgoed Son Aloy, waar meer dan 90% van de Santa Catarina-druiven worden verbouwd.

Sfeerbeelden

Bodega Santa Catarina