Trossos del Priorat

Bodega

Trossos del Priorat

Priorat D.O.Q is een klein Catalaans heuvelachtig wijngebied in volle bloei, geprezen voor hun dieprode volle wijnen met een warm en opvallend levendig karakter. Dit wordt verkregen door zowel het unieke microklimaat als de leistenen terroirs. Het is er erg warm, maar door de grote hoogte en flinke zeebries krijgen de druiven voldoende afkoeling. Regen valt er bijna niet, dus de druiven moeten heel diep in de leistenen bodem op zoek naar water wat zorgt voor signatuur en mineraliteit.

Trossos del Priorat gebruikt graag al deze aanwezige troeven maar wil vooral een moderne Priorat maken, nog steeds mollig maar eleganter en voldoende fris. Om dit te bereiken hebben ze in 2004 een volledig nieuwe bodega opgebouwd voorzien van de modernste technieken.

De droom startte toen familie Vives Ybern op restaurant toevallig iemand ontmoette die enkele ‘trossen in Priorat” te koop had. Nu werken 2 broers en 2 zussen samen aan de mooiste Priorat wijnen die jaarlijks 93+ scores behalen. Trossos del Priorat is gelegen in Gratallops, in het hart van de Priorat regio.

 

Sfeerbeelden

Bodega: Trossos Del Priorat