Dehesa El Carrascal

Bodega

Dehesa El Carrascal

Bij Dehesa El Carrascal produceren ze wijnen in moderne stijl, met een mediterraan profiel, variëteiten en internationale stijlen, waarmee ze een groot marktaandeel bestrijken. Hun doel is erop gericht om alle inspanningen van het veld en de wijnmakerij over te brengen op wijnliefhebbers door middel van wijnen met een eigen identiteit die in het geheugen blijven dankzij hun hoge kwaliteit en eerlijke prijs.

Het is hun droom dat de smaak en nuances van hun wijnen unieke sensaties oproepen die je naar de regio brengen, vol natuurlijke landschappen en druiven die net zo verrassend zijn als Garnacha Tintorera, zodat u door deze wijnen een deel van hun oorsprong kunt voelen.

Momenteel wordt de wijnmakerij gerund door de tweede en derde generatie van de familie, waarbij ze inzetten op de inheemse variëteit van de regio: “La Garnacha Tintorera”.

De oenoloog die al die jaren de leiding heeft over de wijnbereiding is de bekende oenoloog Pedro Sarrión, een expert in de wijnbereiding DO Almansa en DO Jumilla, die de familie al meer dan 15 jaar begeleidt.

We bevinden ons in de oorsprongsbenaming Almansa, D.O. Almansa.

Klimaat:

Dehesa El Carrascal bevindt zich in een gebied tussen de Middellandse Zee en het continentale deel van het plateau, op een hoogte van ongeveer 700-900 meter boven zeeniveau.

Het temperatuurcontrast tussen dag en nacht is ideaal voor de ontwikkeling van hun wijngaarden. De zeer hete en droge dagen in de zomer contrasteren met de koude nachten, waardoor de rijping van hun druiven zeer progressief en langzaam verloopt.

 

Sfeerbeelden

Bodega: Dehesa El Carrascal