Salt Valley in de stad Salinas de Añana (Baskenland) is een uniek landschap dat bestaat uit duizenden zoutpannen, kanalen, putten en opslagplaatsen.
Er wordt een van de beste zoutsoorten ter wereld geproduceerd: Añana Salt, dat het resultaat is van de natuurlijke verdamping van de pekel uit de bronnen van de vallei. Het kristallisatieproces is gebaseerd op drie factoren: de zon, de wind en de traditionele technieken van de zoutwerkers.
In dit zoute landschap weten mensen al duizenden jaren hoe ze gebruik kunnen maken van de zoute waterbronnen om een essentieel product voor het leven te verkrijgen, zout. De belangrijkste kenmerken van de Valle Salado de Añana: 7.000 jaar zoutwinning. Het is een van de zuiverste zouten ter wereld en bevat twee keer zoveel sporenelementen als de rest van de zouten.
Het bevat geen microplastics (zeer overvloedig in de zee) en het bevat geen additieven.
Het bevat geen microplastics (wel overvloedig in zeezout) en het bevat geen additieven.