Bodega Bravo Escós is toegewijd aan het maken van nieuwe en moderne Priorat-wijnen. Een met traditionele kwaliteit, maar met frisheid, goede zuurtegraad, elegantie, finesse en spanning. Het is een eindeloos experiment.
Door samen te werken met de natuur en gebruik te maken van pure en innovatieve technieken halen we het beste uit zowel inheemse druivensoorten (Garnacha en Cariñena) als internationale variëteiten (Syrah, Cabernet, Sauvignon en Merlot) naar boven. Dit resulteert in moderne wijnen die buitengewoon opwindend, verfijnd en elegant zijn, maar ook expressief met een levendige zuurtegraad en boordevol die karakteristieke Priorat-smaak en -diepte.
Pep Aguilar is de wijnmaker van Bodega Bravo Escós. Hij begon er meer dan 20 jaar geleden, in Torroja. Na jarenlang als flying wine consultant te hebben gereisd en met wijnhuizen in heel Spanje te hebben gewerkt onder de meest uiteenlopende omstandigheden, ontwikkelde hij unieke vaardigheden en ervaringen met alle verschillende elementen en grondsoorten.
Priorat is voor hem het meest interessant: de sterke appellatie, het terroir, de brute energie, de contrasten. Zo creëert de wijnmaker zijn uniek smakende wijnen. Hij brengt kracht en elegantie in evenwicht, wat resulteert in wijnen die even interessant en verrassend van smaak zijn als gemakkelijk en subtiel.
“Werk met de grond. Leer ze kennen, experimenteer met de samenstelling van het land: klei, rotsen, leisteen, graniet, de contrasten… Het is niet het vat dat de ziel creëert, het is de grond die karakter geeft.”