Álvarez y Díez

Bodega

Álvarez y Díez

Voor Bodegas Alvares & Diez is de definitie van “wijn” een combinatie van klimaat, bodem en druivenras. Hun wijnmakerij heeft 100 hectare wijngaarden in eigendom, waar ze een wijnbouw beoefenen op basis van dit principe.

Ze zorgen zorgvuldig voor de wijngaarden, waardoor klimaat en bodem hun karakter kunnen nalaten, dat we later in het eindresultaat zullen proeven. De sterke temperatuurcontrasten tussen dag en nacht zorgen voor een goede zoet / zuurbalans.

De eigenschappen van de bodem dragen bij tot een goede beluchting en afvoer tijdens de regenseizoenen, terwijl de ondergrondse klei vochtreserves bevat voor droogtejaren. In deze magische alliantie heeft de zon de leiding over alles, hij neemt de rest over tot de oogst.

De actuële bodega is uitgerust met de meest geavanceerde technologie. Ze kunnen in het wit “vinifiëren”, boven de twee miljoen kilo. Ze fermenteren in roestvrijstalen tanks, met een gecontroleerde temperatuur onder de 17ºC. Hierdoor komen ze tot frisse, fruitige, harmonieuze en elegante witte wijnen. Ze vinifiëren elk van hun variëteiten afzonderlijk, om het maximale uit hun potentieel te halen.

Voor de uitwerking van onze Barrel Fermented Verdejo gebruiken we eik uit verschillende tonnen. Het resultaat is een wijn met respect voor de fruitigheid van de jonge Verdejo, maar met een grotere complexiteit, glyceride en een goede zuurgraad / graadbalans.

https://www.alvarezydiez.com/

Sfeerbeelden

Bodega Álvarez y Díez