F. Schatz

Bodega

F. Schatz

In 1982 zet Friedrich Schatz, afkomstig uit een wijnmakersfamilie in Württemberg in het spoor van zijn familie, zijn eerste stappen in zijn zoektocht naar wijnen van topkwaliteit. Hij start in de Serranía de Ronda zijn eigen persoonlijke project, gedurfd, spannend en ver van zijn Duitse vaderland. De Serrania de Ronda, gelegen in het hart van Andalusië, is een gebied waar de Iberiërs en later de Romeinen hun wijngaarden al cultiveerden, meer bepaald in het oude centrum van Acinipo (Land van de wijn).

Als gepassioneerd verdediger van ecologische landbouw, weet hij hoe hij de methoden van vandaag combineert met de wijnbouwtraditie om ons prachtige bio-dynamische wijnen van hoge kwaliteiten te bieden. Rijke wijnen die vol leven zijn.

Door de opbrengst te beperken, krijgt men een betere samenstelling van de essentiële en minerale elementen in de druiven en wordt de oogst altijd op het juiste moment uitgevoerd. Ecologische en biologisch-dynamische landbouw, samen met een verwende productie van ongeveer 15.000 flessen per jaar, zijn twee van de kenmerken die Schatz wijnen uniek en onderscheidend maken.

Bijna veertig jaar zijn verstreken, het gezin is sindsdien gegroeid en de nieuwe generatie put uit de wijsheid van grootouders, die ons nog steeds elke dag helpen en onderwijzen. Gelukkig zorgt de natuur met haar immense vrijgevigheid voor de rest.

Friedrich Schatz kan je omschrijven als een pionier in het herstel van de wijnbouwtraditie in de Serranía de Ronda. Hij is een groot voorbeeld en raadgever voor de jongere wijnbouwers in de regio.

http://f-schatz.com/web
https://www.youtube.com/embed/kKjbxEM8rhc

Sfeerbeelden

Bodega: F. Schatz