Gonzalo Beltrán

Bodega

Gonzalo Beltrán

Aan de voet van de wereldbekende kloof, de Tajo de Ronda worden de wijnen van Bodega Gonzalo Beltrán geboren, van biologische landbouw en volgens biodynamische criteria.

Het landschap is van groot belang in hun boerderij, aangezien de enclave waarin het zich bevindt een plaats van enorme schoonheid is, gelegen aan de voet van de imposante kloof van Ronda op 500 m hoogte. De bodega kan worden waargenomen vanuit de uitkijkpunten van het Parque de La Alameda de Ronda en maakt deel uit van het agrarische landschap van Andalusië.

Finca Nogalera, is een boerderij van agrarische oorsprong, sinds 1866 verbonden met de familie Beltrán, het was een geïrrigeerde boomgaard en fruitbomen, met een belangrijk traditioneel teeltsysteem in terrassen voor het gebruik van glooiend land. Deze tafels zijn gemaakt dankzij de opeenhoping van stenen die de oorsprong van de boomgaarden op verschillende niveaus, die onze dagen zijn blijven bereiken en voortdurend worden hersteld om deze erfenis van groot landbouwbelang te behouden.

Naast het traditionele tafelsysteem wordt het oude irrigatiesysteem nog steeds onderhouden, via het kanaal dat afkomstig is van de rivier de Guadalevín. Dit kanaal is opgedeeld in takken die dienen voor de irrigatie van de verschillende tafels.

https://bodegagonzalobeltran.com/
https://www.youtube.com/watch?v=J7ZW3nkRlJg

Sfeerbeelden

Bodega: Gonzalo Beltrán