La Melonera

Bodega

La Melonera

Bodega La Melonera laat zijn geheugen in het authentieke en het autochtone zinken. Van de Serranía de Ronda, bakermat van duizend jaar oude beschavingen en bezig met het herstellen van de autochtone variëteiten, brengen ze tot op de dag van vandaag uitzonderlijke wijnen.

In 2005 is men begonnen met het zoeken naar en identificeren van variëteiten die praktisch uitgestorven waren, waarbij ze plantencollecties opspoorden die nog steeds bestaan in alle hoeken van Andalusië. Er werd een onderzoeks- en classificatieprogramma opgezet met een team van historici en een aantal openbare referentiecentra voor wijnbouw in de Serranía de Ronda.

Het La Melonera-project is gebaseerd op twee fundamentele assen: enerzijds het herstel van historische variëteiten en anderzijds de teelt van uitstekende wijnbouw in harmonie met de kenmerken van het land waarin het zich bevindt.

La Melonera is gevestigd in een biosfeerreservaat, natuurpark en nationaal park: 250.000 hectare beschermd land. Een onvergelijkbare omgeving, omgeven door eeuwenoude weilanden die een uniek microklimaat bieden voor een uniek project.

Duurzame wijngaarden in harmonie met de natuurlijke omgeving.

https://lamelonera.com/
https://www.youtube.com/watch?v=P5BzCvhbSI4