Lunares

Bodega

Lunares

Bodegas Lunares is ontstaan ​​uit de zorg van een familie uit Ronda die gepassioneerd is door wijn, de familie Morales León.

Het familiebedrijf is begonnen in 2003, toen ze hun eerste wijngaard plantten, vanwaar Altocielo zou komen, de wijn waarmee hun avontuur  begon. De eerste vintage dateert uit 2008 en werd uitgebracht in 2010, wat aantoonbaar is toen Bodegas Lunares officieel werd geboren.

De bodem van de boerderij Lunares bestaat voornamelijk uit zandige leem. Heel steenachtig. Het bestaan ​​van ondergrondse waterstromingen op grote diepte betekent dat de wortels behoorlijk diep zijn gegaan in de 16 levensjaren die de planten hebben. De bodem van Ronda la Vieja is droger en droger, met een meer continentaal en kouder klimaat. Met voldoende kalksteen in de eerste lagen en zand, waardoor een goede afwatering in het regenseizoen mogelijk is.

Ze hebben een neerslag van ongeveer 490 mm per jaar. Het klimaat is droog in de zomer, met lange, warme dagen en korte, koele nachten, met een verschil van bijna 20 graden tussen dag en nacht. Dit verschil in graden zorgt ervoor dat de druif een meer dan opmerkelijke zuurgraad heeft. De winters zijn koud en regenachtig, en de lente en herfst zijn onstabiel met milde temperaturen.

Pedro Morales León heeft de leiding over de Vereniging van Wijnmakers van de Serranía de Ronda. Hij is een van die mensen die kan bogen op een perfecte combinatie van passie en toewijding aan het hoofd van deze organisatie en het leiden van Bodegas Lunares in Ronda.

http://bodegaslunares.com/bodega-ronda
https://www.youtube.com/watch?v=NCRDjZdpzfE

Sfeerbeelden

Bodega Lunares

Shop

Wijnen

Lunares Altocielo

20.50 incl. BTW
Lees Meer

Lunares Tinto

14.60 incl. BTW
Lees Meer

Lunares Blanco

15.00 incl. BTW
Lees Meer