Son Juliana

Bodega

Son Juliana

Son Juliana is een jonge familiebodega gebouwd op vlak, kleiachtig terrein met een prachtig vergezicht op het Mallorcaanse Tramuntana-gebergte.

Op zeven hectare verbouwen ze negen druivensoorten, waaronder ook de traditionele autochtone wijnstokken Manto Negro, Callet, Prensal Blanc en Giró Ros. Allemaal staan ​​ze garant voor de karakteristieke aroma’s en de diversiteit aan smaken van hun
witte, rode en roséwijnen. De meeste wijnen hebben een natuurlijk karakter met een lichte zuurgraad, overvloedige fruittonen en, als ze op vat hebben gerijpt, zachte tannines.

In de bodega gebruiken ze voornamelijk Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten om te rijpen. Het is hun doel om natuurlijke wijnen van topkwaliteit te produceren met een typisch Mallorcaans tintje. Vanaf het allereerste begin is het hun ambitie geweest om natuurlijke wijnbouwmethoden toe te passen: zowel bij de teelt als bij het rijpen van de wijnen.

Ze zien af ​​van het gebruik van chemische producten en voeren een moeizame handmatige verzorging van het land uit. Het gebouw is 100% energieonafhankelijk. Het maakt gebruik van hernieuwbare systemen (zonne-energie, windopwekking, aardwarmte) en passieve ventilatie. De gebruikte materialen – thermoklei en steen – vermijden het gebruik van isolatie.

Sfeerbeelden

Son Juliana