D.O. Alella

Beschrijving

Denominació d'Origin Alella qualitat i tradició

DO Alella is een van de kleinste en tevens een van de oudste van Spanje. Na de phylloxera-plaag, zijn de meeste wijngaarden van dat gebied niet opnieuw aangeplant.

In feite werd alleen Alella gered, en dat was te danken aan een bevoorrechte situatie en de helderheid van degenen die aan het begin van de eeuw de Cooperativa Vinícola Alella, eigenlijk Alella Vinícola, bouwden, waarbij de zakelijke visie op het bourgeoisie-gebied van Barcelona werd gericht, maar zonder uit het oog te verliezen wat jarenlang hun beste klant zou zijn, de steeds machtiger en zeer dichtbijzijnde stad Barcelona.

DO Alella ligt ten noorden van Barcelona, ​​waar ze ongeveer 227 hectare wijngaarden verbouwen, volgens de DO Alella, die zich over twee provincies uitstrekt: de Maresme, aan de Middellandse Zee, en aan de andere kant van het kustgebergte, de Vallés. Oosters.

De Maresme strekt zich uit tussen de Barcelonés en La Selva en grenst in het noorden aan de Vallés Oriental, en bestaat uit in totaal dertig gemeenten, zestien aan de kust en veertien landinwaarts.

Vallès Oriental bestaat uit drieënveertig gemeenten en de hoofdstad is Granollers. Het grenst aan de Maresme, Vallés Occidental, Osona en La Selva.

milamores do alella tafels
Shop

Regionale wijnen