D.O. Alicante

Beschrijving

De DO Alicanté heeft ongeveer 14.600 ha. van wijngaarden die ongeveer 2.500 boeren vertegenwoordigen. Momenteel worden er in dit gebied ongeveer 10.000.000 eenheden gebotteld. Gelegen tussen het plateau en de Middellandse Zee, met een helder en warm klimaat, heeft het natuurlijke omstandigheden voor het verbouwen van wijnstokken en het maken van wijnen.

Het kan worden onderverdeeld in twee gebieden: het binnenland of Vinapoló en de kust of Marina Alta. Dankzij de invloed van het mediterrane klimaat (hoge gemiddelde temperatuur, weinig regenval en veel zonuren) en de lage hoogte boven zeeniveau maken het verschil met de wijnen van Alicante. De bodems zijn voornamelijk kalksteen en zeer rijk aan mineralen.Dankzij al het bovenstaande vinden we in de DO Alicante rode, witte, rosé, mousserende en dessertwijnen.

Wat betreft de gebruikte druiven, enerzijds in het wit: Chardonnay, Macabeo, Meseguera, Muscat van Alexandrië, Sauvignon blanc, Planta Fina en Verdil; en aan de andere kant in rood worden de volgende gebruikt: Garnacha Tinta, Garnacha Tintorera, Monastrell, Tempranillo, Bobal, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en Syrah.

Shop

Regionale wijnen