D.O. Penedès

Beschrijving

Opgericht in 1960, heeft het momenteel meer dan 5700 wijnbouwers, 270 wijnmakerijen en 148 geregistreerde bedrijven die zich toeleggen op veroudering en export. In totaal vertaalt het zich in ongeveer twee miljoen hectoliter wijn die jaarlijks wordt geproduceerd. Het strekt zich uit tussen het Catalaanse pre-kustgebied en de kleine vlaktes van de Middellandse Zeekust, onderverdeeld in drie gebieden: de Upper Penedès, de Central Penedès en de Lower Penedès.

Door de invloed van de zee en de zon is het een gebied met een warm en mild klimaat. De bodem is zeer gevarieerd, met diepe bodems, niet erg zanderig, niet helemaal kleiachtig, doorlatend en houdt water vast. Het is op zijn beurt arm aan organisch materiaal, kalkhoudend en niet erg vruchtbaar.

De geaccepteerde witte rassen zijn: Chardonnay, Xarel·lo, Malvasia de Sitges, Parellada, Riesling, Gewürztraminer, Macabeo, Moscatell d´Alexandria. Rode variëteiten opgenomen in de DO: Garnacha, Syrah, Monastrell, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Samsó, Ull de Llebre, Cariñena en Tempranillo. Het is de moeite waard om de productie van de “Penedès mousserende wijn”, geboren aan het einde van de 19e eeuw, specifiek in 1872, te benadrukken. kwaliteit. En niet te vergeten de productie van wijnalcoholen.

milamores penedes breed
Shop

Regionale wijnen