Doelgroep
Deze ‘masterclass’ richt zich tot iedereen die houdt van koken en de gepaste wijnen!
Inhoud
Hoe zalig is het om een heerlijke wijn te ontkurken tijdens een gezellige maaltijd, maar welke wijn past nu het best bij het menu dat je gaat klaarmaken?
In deze masterclass zullen we samen ontdekken hoe “Food & Wine” elkaar kunnen aanvullen en waarom dat – soms – niet het geval is.
Gerechten met zuren, zoete, bittere, vette of eerder zoute of pikante gerechten, … Wijnen met lage of hoge zuren, met eik of niet-geëikt, of eerder lichte fruitige of juist complexe wijnen met weinig of hoge tannines. En wat is umami?
Terwijl we enkele klassieke combinaties proeven, ontdek je hoe de basiscomponenten van zowel FOOD als WINE samen kunnen komen. In deze masterclass krijg je praktische tips en informatie over het combineren van diverse gerechten en de best passende wijn.
Niet evident. We geven een basis van do’s & don’ts op het gebied van smaken en wijn en leren je samenstellingen combineren die beter kunnen zijn dan de som der delen.