D.O. Priorat

Al in 1932 erkende het Ministerie van Landbouw Priorat als wijnbouwgebied dat beschermd moest worden, en het was in 1954 toen de eerste DO-voorschriften werden goedgekeurd. In 2000 en vanwege de grote erkenning in termen van kwaliteit en specificiteit, kreeg het de DO gekwalificeerd.

Gelegen in het centrum-noorden van Tarragona, en gekenmerkt door het volgende: De wijngaarden zijn verdeeld over elf gemeenten in de valleien, vastgemaakt aan terrassen op de hellingen van de heuvels of geplant op hun steile hellingen, tot grote hoogte tussen 100 en 700 m. De bodem van de bodem, llicorella genaamd, bestaat uit roodachtige en zwarte leisteen met kleine deeltjes mica, die de zon laten reflecteren en warmte vasthouden. Verschillende microklimaten zijn geconcentreerd.

De klassieke druif van de Priorato is de Garnacha Tinta, hoewel de Garnacha Peluda, Cariñena, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Syrah en Cabernet ook zijn toegestaan. Het gebruik van vier soorten witte druiven is ook toegestaan: Garnacha Blanca, Macabeo, Pedro Ximénez en Chenin.

 

milamores bodega
Shop

Regionale wijnen